Geschiedenis

VDL Infra Technologies is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende werkmaatschappijen binnen de VDL groep. Sinds de oprichting van de VDL Groep in 1953 heeft de focus altijd gelegen op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten en of eindproducten. Door een nauwe samenwerking kan VDL Infra Technologies gebruik maken van al deze facetten.

1967
In het jaar 1967 is Nolte begonnen met de productie van bewegwijzering.

1989
In 1989 nam Stork het Nolte concern over. Nolte EMI werd Stork Nolte EMT.

1994
Nolte ontwierp en produceerde in 1994 een speciaal bord ter ere van het 100-jarig bestaan van ANWB bewegwijzering. In 1894 is de vereniging van wielrijders zich namelijk uit eigen beweging met bewegwijzering gaan bezighouden.

Infra-T-geschied1.jpg

2002
Stork krijgt van de ANWB een opdracht voor de productie van de karakteristieke blauw/witte portaalpanelen voor de bewegwijzeringsystemen boven de Nederlandse snelwegen. Naast de tenderinschrijving werd een contract voor de productie van lichtwegwijzers (inwendig verlichte pijlen) met een jaar verlengd. De gezamenlijke omzetwaarde bedraagt circa EUR 10 miljoen, gespreid over een periode van 5 jaar, te beginnen in 2002.

2004
In 2004 werd Stork Industrial Modules overgenomen door de VDL Groep en het bedrijf werkt sindsdien verder onder de naam VDL Industrial Modules, waar VDL Bewegwijzering onderdeel van uitmaakt.

2011
VDL Bewegwijzering neemt deel aan VDL Infra Technologies.