Duurzaam staal

Staal is een duurzaam materiaal
Thermisch verzinkt staal wordt in ons dagelijks leven overal om ons heen toegepast. Het wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de productie van geleiderails, hoogspanningsmasten, hallenbouw, chassisbouw, ect. Binnen deze toepassingen is een goede corrosiewering en een lange levensduur van essentieel belang. VDL is een voorvechter van groen en natuurlijk produceren. Duurzaamheid zit hem in het volledig benutten van de unieke eigenschappen van ieder materiaal. Het is daarom als allround toeleverancier onze taak om deze materialen en producten zorgvuldig te kiezen. Het toepassen van staal en het gebruiken van het verzinkingsprocédé is daarmee voor VDL een bekende methodiek. Zink beschermt staal. Geen enkel ander materiaal kan staal zo goedkoop en efficiënt beschermen.

Hergebruik
Het benutten van stalen producten biedt ons de mogelijkheid om materialen nogmaals te gebruiken. Zo kan een staal verzinkt portaal eenvoudig worden gedemonteerd, opnieuw verzinkt en geplaatst worden.  Er is sprake van een optimaal duurzaam proces omdat er simpelweg geen nieuw staal hoeft toepast te worden.

Recycling van verzinkt staal
Uiteraard kan verzinkt staal ook samen met ander staalschroot eenvoudig gerecycled worden in het staalproductieproces. Het zink vervliegt in het vlamboogovenproces (EAF) om daarna opgevangen te worden.

Het kan oneindig vaak worden gerecycled zonder dat er iets van zijn fysische of chemische eigenschappen verloren gaat.

Zink een natuurlijk product
Net als alle metalen, is zink een natuurlijk component van de aardkorst en een onderdeel van ons milieu. Niet alleen uit gesteente of grond, maar ook in de lucht, water, planten, dieren en de mens.

VDL verzinkt de portalen volgens de NEN-EN-ISO 1461. Thermisch verzinken volgens de norm NEN EN ISO 1461 geeft de garantie dat een laag zink wordt aangebracht ter bescherming van staal. Dit is van belang om de beschermingsduur voor een langere periode veilig te stellen, met name in buitenomgevingen.

Een stalen verzinkt portaal:

  • Biedt u een zeer lange levensduur middels een natuurlijk proces.
  • Is eenvoudig geplaatst middels buispalen.  VDL zal u in dit proces volledig ontzorgen. Van het inmeten, berekenen, plaatsing tot en met het opleverdossier.
  • Geeft geen onnodige verkeershinder of extra afsluitingen door een direct volledige plaatsing. (fundatie, staanders incl. ligger).
  • Heeft geen speciaal transport nodig.
  • Heeft een zeer hoog cradle tot cradle gehalte, door de hoge materiaal recyclebaarheid en zelfs het opnieuw toepassen van de onderdelen door ze opnieuw te verzinken. Staal is het meest gerecyclede constructiemateriaal ter wereld.
  • Is proventechnologie.
  • Snelle levertijd door modulair concept, de constructies zijn in delen leverbaar.
  • Hanteert minder materiaal dan een aluminium portaal en is daarmee milieuvriendelijker.