Smart (Sustainable) City

Wij zijn VDL, wij dragen bij aan een duurzame samenleving!

Enkele voorbeelden van onze projecten en activiteiten zijn:

  • Smart City Projecten zoals: de Slimme Masten met allerlei toepassingen voor een duurzame en veilige leefomgeving.
  • Smart City Projecten: Slimme Afval systemen.
  • Smart Pole met Laad Infra voor binnen stedelijk als buiten stedelijk gebied.
  • Smart en Duurzaam Energie platform.
  • Smart City Mobility van 5G Small Cell's Integratie (Smart Pole).
  • Energietransitie, hergebruik van warmte, aanpassingen aan de energie infrastructuur, toepassingen van waterstof als energiedrager.
  • We assembleren gasturbines, compressoren en investeren en ontwikkelen in toepassingen die de energietransitie mogelijk maken.
  • Laad(infra) oplossingen voor auto's, bussen en vrachtwagens.
  • Producent en leverancier van montagesystemen en turn key aannemer van Solar projecten.
  • Hubs (Smart Hub)

 

 

Smart Sustainable City

Stelt u eens voor, ‘De Stad van Morgen’, waar voldoende groen en schone lucht aanwezig, waar het aantal verkeersbewegingen minimaal zijn. Waarin we veilig en gezond kunnen leven en optimaal genieten…. Wij ‘VDL’ zetten ons in voor een betere en duurzame samenleving. Dit is de samenleving waar ons familiebedrijf ‘VDL’ dagelijks met circa 16.000 mensen aan werken.

Wij werken aan innovatieve oplossingen waarmee het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt, en het onzichtbare zichtbaar. Aan antwoorden op uitdagingen waarvoor de groeiende wereldbevolking ons stelt. En aan het vergroenen van onze leefomgeving en het verduurzamen van de infrastructuur.

In deze stad is de infrastructuur van cruciaal belang en mag de ‘digitalisering’ niet apart worden gezien. Wij leveren de infrastructuur van ons cruciale mobiele communicatie netwerk en zijn hier trots op. Met de komst van 5G, zorgen wij dat het straatbeeld niet wordt verstoord door grote en zichtbare antennemasten. 

Zo bouwen wij slimme lichtmasten, waarin camera’s, sensoren, wifi, 5G en laadvoorzieningen voor worden geïntegreerd. Of ontwerpen we brievenbussen van de toekomst, bushokjes, straatmeubilair, fietsenstallingen, onderdelen voor het spoor en laadinfra. Daarmee zijn elektrische voertuigen niet alleen in staat om energie af te nemen, maar ook om energie terug te leveren. Zo ontstaat een netwerk dat energie levert precies waar én wanneer het nodig is.

Of bouwen wij aan (Smart) Hubs in gebieden net buiten de stad of leefomgeving, waarbij elektrische of waterstof voertuigen kunnen worden bijgeladen. Waar mensen boodschappen kunnen oppikken en postpakketjes veilig en centraal kunnen ophalen. Waarvandaan onze elektrische bussen naar de binnensteden rijden en passagiers voorziet van alle nodige informatie.

Voertuigen die emissie loos rijden en tegelijkertijd data doorgeven over bijvoorbeeld de leefomgeving. Of door middel van sensoren op slimme verkeersborden, waardoor ze veel meer doen dan alleen afstanden vermelden. En dat met het internet verbonden zodat alles snel met elkaar communiceert. Voor veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Juist door samen te werken maken wij al deze toepassingen mogelijk.

Onze horizon is breder dan ooit. Met verbeeldingskracht en een gezonde ondernemersgeest benutten we kansen.

 

eindhoven1.jpg